Lenni vagy nem lenni
Előttünk már mindent megálmodtak mások:
minden álmot, minden verset megírtak már rég,
amit tehetünk, csak silány utánzások,
ismétlődő álmok, klónozott versikék.
Azt mondjuk, csak napról-napra vegetálunk
előttünk az életet megélték mások,
álmodni nincs erőnk, hitünk, akaratunk...
élethez kell több bátorság vagy halálhoz?
Előttünk az életet megélték mások,
nekünk a nagy Életből csak a harc maradt:
értelmetlen, céltalan vesszőfutások,
mégis megvívjuk harcainkat mindennap.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Szatmári Friss Újság, 1999.01.23