Menedék
A vak vakond,
mikor a fénynek nekiront,
oly elesett és védtelen,
mint én vagyok,
emberbőrbe bújt átkozott,
kinek a vers nem lételem,
csak csüngő vágy
csámpás érzelmek homlokán.
Érzek ébren, de alva is
nehéz teher,
még csukott szemmel is megver
s rámölti álomarcait
csontos ésszel,
mint aki élni merészel,
noha már rég eltemették.
Nincs egyebem,
mint ez a nyűgös szerelem.
Hiába jó, hiába szép,
menekülök,
élni akar az újszülött,
ne csak értelmeddel leleddz:
férfi vagyok,
kinek a sors nőt is adott
és két gyönyörű gyermeket.
Ártatlanok,
hisz bennem a költői szót
elevenség tükre adja,
tetten érve
engem bűnös születésben
a van-nincs mindegykalapja.
Világ taszít,
ha erkölcstelen hamvait
emlékeimbe temetem
s világ emel,
örökvágyú reménytelen,
ezért még jobban szeretem.
Mint gyalázat,
megfogalmaz ócska vádat,
ki ellök, taszít magától,
de harcolok,
megveti lábát a dolog,
ha ki mernék venni számból
a rímeket.
E kínok kínja méreget,
ha könnyűnek találtatok.
Fogjatok le,
mert minden laza senkibe
rúghatok és haraphatok,
öklöt rázva,
heréknek meg nem bocsátva,
ki csak bíra s nem rímmel él.
Ki megtagad,
tagadja édes sorsomat
s magát is, így semmit nem ér.
Mert az ember
hazudta meg Jézus ellen,
miben egyszer örökre hitt.
Menedéket
keres magának az élet
s versbe fűzi koszorúit
s ki nem talál
éltet, mi bennünk szép halál,
alkudjon meg és múljon úgy!
Ordíthatok,
ha nem elég a farkasfog,
öljetek meg, legyek hazug
semmittevő,
ne egy díszes masni-költő -
mert már csak magamtól félek.
Átölelem,
ami szépet adtok nekem,
a bátor költőiséget.
ÓGy.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.