Rímképlet
Oly egyszerű volt
A rímképletünk…
Előbb tiszta rímek,
Szép, rendezett, jambikus
Sorok, aztán lassú
Hangváltozások.
Mikor asszonáncként
Csengtünk össze
És a vers lábai el-eltörtek,
Mankónak még mindig
Ott voltak a hangzatos szavak.
Aztán az utolsó rímsejtések
Is feloldódtak a hangok
Kavargó, rendszertelen árjában.
Még egymásba kapaszkodunk,
- Van valami szövegkohézió -,
De már csak rendszertelen,
Avantgárd prózavers vagyunk…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.