Keletről a Nap.
Szemből a Hold.
A vízből az élő.
A tűzből a holt.
Istenből ember.
Emberből semmi.
Szavakból könyvek.
Könyvekből cetli.
A tettből ige.
A mondatból csend.
Biztosból mintha.
A felülből lent.
Keresztből a kín.
Puhából kemény.
Szívből az elme.
Tebelőled én.