Másod Nápoly Percek
Penészes garzonban szerelmem ízlelte
Csoki kis kurvácska, fahéj ízű melle
Közt szédülten forogtam, akár a kéjben
S Nápoly átölelt, rühes, lágy ölében
Szűz freskók izzottak sikátorok alján
Madonnák villanó kése stricik torkán
Halkofák kikötő Hold-korzókra öntve
Szentek meg Ringyóik egymást döntve ölre
Tömpén nőtt csitrikkel robogók robogtak
Köszöntek halottnak, pillanélt tűsarkuk
Fürgécske lépteik imára hajolnak
Tengerszag, hullámzón húz a mély, s alélt
Agyam csodálja, miért, hogy úrilány arcuk
Félt, hisz tudták, veszélyes szeszély a
Lét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: OldalHorda