Halottaim I.
találtam egy halottat
pont jókor
azazhogy nem is egy egészet-
hogy pontos legyek, egy félholtat.
mert a halottat csinálják
hamarabb tanuljuk meg a hozzávalókat mint a húslevest
először is magas koleszterinszintnek vagy közúti balesetnek kell
törzskönyvezni az átlényegülést, amikor
semmivé vagy Istenné egyszerűsödik az egyszervolt
aztán kell még egy koporsó
nehogy hiányozzon a négy fal
pedig pont azért szánjuk el magunkat végül,
pont azért hogy többé ne kelljen négyig számolni
aztán kell élére vasalt öltöny vagy ruha nem túl mély dekoltázzsal
hogy csak illedelmes gondolatokkal cicázzon a ministráns fiú
no és kell az elegancia, ha férgekkel ülünk egy asztalhoz
de mindezek előtt hirdetés a helyi napilapba -százhúsz forint plusz áfa
a sohasem múló gyászról a kiadó raktárhelységek mellé
(bár a temető is ugyanez)
-ez pont olyan, kedves rokon, mint egy éjszaka
védekezés nélkül egy aids-essel: biztos halál válogatott kínok között-
esetleg, kifogástalan tálalásként gyászmise a fontosabb évfordulókra
szóval hosszú, megfeszített munka után kész is a halott
azt mondja az anyám meg a szomszéd és lassan én is azt hiszem
ha van rá költség, el kéne kezdenem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.