mikor a realizmus talaján
talány-forrás serkent
mikor vénasszonyok kezéből
halál-madár rebbent
és fekete márványon verejtékcsepp
gördült tova a Semmibe
osszeolvadt torzó lények
szemükben misztikus szívárvány fénylett
-ez volt a Kép a Művész élete!-
holt gyermeke nyálburkának gőzképzet ékszere
"-Festmény volt? Szobor sziluett?
-Képzelgés szövetből-írás fonal lett!"