A takarómhoz simulva érzem bőröd
S a szürke őszi cseppekben csókjaid
Ködös hajnalokon hangod ölel
Barna alkonyokból szemed kacsint.
S szerelmes válaszom minden éjjel,
Minden sötét folt a csillagok közt
- tintatenger gyöngyökkel? -
Hangom küldöm minden széllel,
Arcomat a Hold tükrével,
Ajkaim ízét dérnyomokkal
Könnyező fagyok türelemösvényéről.