ANTÓNIO RAMOS ROSA: Ismerek (versfordítás)
Ismerek éjibb csókokat,
mint a Föld
Bősz fák közt elmerült
állatok rázkódva és olajosan
emelkednek fel a száj tetejéig
Ismerem az őrült szájak
és a mélységből feltörő vér
villámló-szikrázó ragyogását
mely olyan, mint a hamvas
ajkakon kivirágzó tűz
Ismerem a vad szenvedély
különös gyengédségét
mely a csókot
tovább élteti
a szűnni nem akaró gyönyörben
Ki tudná kifejezni e folyékony,
forró dicsőséget, mely ezeken
a képlékeny izmokon át
a tajtékok torkolatába csobog?
Ismerek csókokat, melyek olyanok,
mint egy hosszú dicsőség agóniája
Ismerem a sós és keserédes anyagok
buja borát,
a hónalj homokkövét
és a szeméremcsont fekete holdját
Ismerem a megtöretlen lét
átható, égő illatát,
mely hirtelen betör
a néma erőszakba.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.