Jelenetek a Végzet naplójából
1.Forró szegek a porladó homlokban
ballon kabát az éjjelen
édes női illat a kihülő orrlyukban
gúnyosan nevetsz a Végzeten...
2.Örökös színpadon lágy jelmezben állva
a nézőtér nyújtja remegő kezét
idős színész halkan az éj felét várja
s eljátsza saját képzelt végzetét...
3.Ártatlan áldozat könnyben ázó szemmel
kábán tekint átal a rácsokon
láthatatlan kötél fél szemével kémlel
bitófa-szálka vért serkent hátadon...
4.Tengernek habjain halálhajó suhan
emberek tömege az éjszakába bámul
gigantikus hullám halált várva rohan
sok gyermek váratlan örökre elárvul...
...évre év napra nap s ölel csókol
nem válogat
ellenkezel erényed könnyben ázva véded:
de ágyába hív halkan a buja mohó Végzet...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.