Előttem elhasznált szőnyeg,
rojtos, mint a könyvekből
megismert történelem.
Csíkjai egyeletlenek,
foltjai tépett lyukak.
Széle szakadt,
völgyeit talpak vájták,
megmászhatatlan gát
felgyűrűzött oldala.
Rojtos, mint a könyvekből
megismert történelem.
Mellette alszom, ébredem,
élem le viszonylagos életem:
többnyire észrevétlen.