királynõ pecsétek
mértani nyúlványok az agyban
megkésett pillanat Vesta szűz reménye
trópusi döghalál húsfaló sejtjei
vérrel telítve csönd múltunk edénye
salakba fagyasztott csirkefej az éj
testnedvbe ékeltük nagyságunk szobrait
gyönyör-könny verejték nagyzoló hajnalok
csontkéssel metszettük erényünk torkait
éjmasszán kisiklott emlékezet trágya
elmélet sekrestye vérgőzös sziluett
széditőn forognak életünk pengéi
vágyatok máglyája hüllőpor-hamu lett
bonckések fényeit vénség-vér bomlasztja
proszektúra érzelem Dél irányba száll
hangfoszlány szalagon mágneses rendjelek
a föld tengelyén fejlefelé áll...
nem írtunk igéket pergamen arcokra
ez lett a bűnünk-nevetek hangosan
feketelyuk mélyén a megváltás szárnyai
kagylóba szültünk tetveket rangosan
s most zokognak némán a Semmibe üvöltve
múlt éltek tettei glóriába hányva
sakktábla életen királynő pecsétek
megértés ékkövét mindhiába várva...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.