A leguán éjszakája/In memoriam:Pablo Neruda/
A leguán éjszakája volt...
Fekete felhőmassza fojtogatta a Nappalt
utolsó narancs sugarát vérrel oltva,
a hajnal ágyéka plazmatikus könny-folyam.
Elvesztek a gyermekded álmok-
hűs vulkán emészti lényüket.
Bőrünk pergamen,érfestett kódex:
álom ablakon függöny a révület.
A leguán éjszakája volt..
Megnyílott ezer csont vértü szelence,
monszunok cikáztak az Idő hídjain
végzetünk kezdetét sikoltva jelezve.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.