Indián
A friss humusz égövén,s
beljebb-egykori totem foszlányok.
Indián vér ragyog lidérces éjben,
/mint múlt ködébe elzárt rettenet
üszkös tudat,lerohadt vasláncok./
A könnyek,a tettek ragyogása,
iszonyat törzs,suttogó varázslat.
Vöröslő tó az égen,setétbe fúlt éltek,
füstös arcon kőporból vont ige:
"Vihar ha jő,vándor menekülj,
vagy nézz szembe kegyetlen halállal"
/s te biz'csak egy árnyat látsz majd
mint holló suhanni üszkös fákon át/
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.