Emlékidézõ Virágvasárnap
EMLÉKIDÉZŐ VIRÁGVASÁRNAP
Istenem Jó Uram Nézz le most miránk,
Hallgasd meg az esdeklő - kérő imánk!
Szamárháton Fiad Jeruzsálembe,
Beméne akkor ünneplő tömegbe.
Ruhákat hódolva raktak eléje,
Gallyakat - pálmaágakat letéve
Hajoltak előtte alázatosan,
Nem tudván akkor azt, hogy hamarosan
Feszítsd – meg kiáltással keresztfára
Küldik tövissel fején kínhalálra.
Istenem miért Hagytad, hogy így legyen,
Tudtad, ha Jeruzsálembe elmegyen
Akkor beteljesedik majd az írás,
A testet öltött régi prófétálás.
Uram Áldd meg napjainkat Békével,
Ne gyalázzanak már Fiad vérével
Ezen a bűnös Földön soha többé,
Együtt dobogjon a szív Mindörökké.
Óvó – Védő Karodat Nyújtsad ki ránk,
Szeretett - Jóságos Mennyei Atyánk!
Zirc, 2007. 04. 01
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.