tudtunkra adtad nemlétünk opál szemű
gyilkos varangy-ábrázatát mely homokkő
csapdájában vércsepp-elipszis az idő méhéből
pogány emlékmű a múlhatatlan pillanatnak
gigászi lucskos hüllő az univerzum
bűzös gyomrában senyvedünk-mi ó ártatlan rovarok
az emésztőnedv jeges bája megkísértett...
s napkitörés hulláma ostorozza magányunk