Naprafogyók
a máskor permanens
most két percbe tömörül
ezért szem-ügyre-vételezünk
először idétlen szemüvegeket
majd velük napunk fogyását
csapása mentén a holdárnyék
népsűrűség-dagályt okoz
(fénybe hasít az éjsugár)
mint precíz szakhegesztő
kinek varrata azon nyomban
összerántja az anyagot
tódulnak leendő félvakok
kiknek csak placebóvli jutott
egy kis szelídített végítélet
végkiárult akciós apokalipszis
granulált instant sötétség
amely rögtön oldódik
amikor elhúzott a hold
már végső napunk elől
és a szemfény-vesztés
napvilágra kerül: kiderül
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Az Irodalom Visszavág, 2001