A Halász könyve
Egy éve volt, hogy jött a Halász
A fehér, kemény borítós könyvvel,
Kinek viszonya volt Kedvesemmel.
Nagyot mondó, s talán félig házas volt.
Nem hibáztattam érte.
Csak, ha helyet változtatok,
Nem olvasom a fehér, kemény borítós könyvet.
De tusolok. Nem akarom, hogy útszagú legyek,
Mint akik járják a tengereket.
A könyvet eltitkolom.
Nem mutathatok tetszést,
Hogy ezzel elismerjem a Halász csónakját,
A dagadó vitorlát, a megfeszülő köteleket.
És nem mutathatok semmilyen hasonlóságot sem,
Feszítve hónom alatt a fehér, kemény borítós könyvvel.
Rejtőzködő és hamis maradok,
Hogy magamat egy kicsit jobbszínben tüntessem fel.
Hogy halszilánkok, vizenyős hajódeszka,
S a csónak korhadó feliratai helyett,
Most egyszerűen nem kapj semmit.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.