A szépség ma
Mi is a szépség ma?
Hát a Dundika meg a Tündike,
az ékszer, a kastély, a Merzedes,
főleg, ha fekete.
A hatalom, a rang, a pártérdek
és minden emberfene,
mely lefedi a bűzös kibliket,
hova belelóg az ország feje.
Mi is a szépség ma?
Hát a Playboy, a Blick meg a Story,
a valóságshow, megaműsorok,
munkanélküli sztárok,
prostik, újra föltámadt démonok,
elvhű hamiskártyások.
Ezekbe bele lehet fojtani
a szűk hétköznapi valóságot.
Mi is a szépség ma?
Hát, hogy ez még csak ennyibe kerül
és nem pusztultunk mindannyian el.
Mert itt a sok pályázat,
amikkel egyre csak nyerni lehet,
autót, lakást, házat
és ezekbe születik gyermekünk,
ami a legégetőbb gyalázat.
2007. március
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.