NAPLÓK: az univerzum szélén
Legutóbbi olvasó: 2025-10-31 20:29 Összes olvasás: 79748| 194. | [tulajdonos]: | 2021-05-23 13:56 | 
| a krumplileves tényleg akkor sikerül legjobban, ha abból főzöd, amit otthon találsz. persze alap lenne hozzá az alaplé, de mivel az most nincs, leveskockával helyettesítettem. amúgy, a szokásosan igénytelen recept megfogalmazási hozzánemértésemmel ez jelen esetben így történt: 
 olivaolaj. milliméterre szeletelve a közepes fej hagyma (életlen késsel senki ne vagdalkozzon), meg a 3 gerezd fokhagyma. barnulnak. közben nyilván azon gondolkodom, hogy le kéne ugrani egy üveg borért az épület sarkán található kínaiba, ha már úgyis az őszi fílinget hozza az időjárás és a levesem, de megint ott tartok, hogy zavar a saját alkoholizmusom, szóval dobom a lemenést.
 
 a mélyhűtőben találtam sonkát, nem azt a fajtát, amit amúgy preferálnék, de egy ilyen ötletszerűen összeeszkábált leveshez ez is passzol, rákerült a hagymára, ahogy két közepes fej krumpli is, apróbb kockákra vágva, meg egy csomag szárított ízletes vargánya. 2 liter víz, the kocka, szóval sózni nem kell, ellenben borsozni, oreganozni igen.
 
 20 perccel forrás után beledobtam két marék tésztát, 10 percet még vártam, ekkor került a történet és a leves végére is a pont: nagyjából 7 deka parmezán, 2 tojással elkeverve. krisztus urunk is megnyalta volna a tíz ujját.
 | 
|  | 
Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!