DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2829 szerző 37156 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Machó Zsófia
  Apokalipszis
Új maradandokkok

Bara Anna: a csend árnyékában
Albert Zsolt: CELLAINFORMÁCIÓ
Bártfai Attila Márk: 5
Kiss-Teleki Rita: Veszekszem
Petz György: Arany appendix
Vezsenyi Ildikó: Zsoltárok helyett
Albert Zsolt: ELTÉVEDNI INDULOK ÉS HA LEHET BELÉD SZALADNI
Nyári László: aranyszajha
Albert Zsolt: HARAG
Farkas György: ALVÁSGYAKORLAT (XVl) (jav.)
FRISS FÓRUMOK

Szilágyi Erzsébet 11 órája
DOKK_FAQ 14 órája
Ötvös Németh Edit 14 órája
Király Ferenc 18 órája
Busznyák Imre 1 napja
Szilasi Katalin 1 napja
Tóth Gabriella 1 napja
Bara Anna 2 napja
Gyors & Gyilkos 3 napja
Szakállas Zsolt 3 napja
Vezsenyi Ildikó 4 napja
Kiss-Teleki Rita 4 napja
Magyar Éva 4 napja
Petz György 5 napja
Farkas György 5 napja
Csiki Melinda/ Melly 5 napja
Vajdics Anikó 5 napja
Albert Zsolt 6 napja
Kosztolányi Mária 9 napja
Bártfai Attila Márk 9 napja
FRISS NAPLÓK

 Baltazar 7 órája
Hetedíziglen 8 órája
EXTITXU-UXTITXE 9 órája
az utolsó alma 10 órája
az univerzum szélén 10 órája
Etzel Mark Bartfelder 11 órája
Gyurcsi 12 órája
Sin 13 órája
nélküled 19 órája
Sorrento 1 napja
Zúzmara 1 napja
törmelék 1 napja
fejlakók... 2 napja
fejlakók 2 napja
Fészek 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Jele netek egy
Legutóbbi olvasó: 2020-05-26 09:21 Összes olvasás: 3339

Korábbi hozzászólások:  
Olvasói hozzászólások nélkül
7. Rácsai Róbert: agyalágyultnak címezve2012-10-27 14:30
pálóczi antal, a magyar költészet megcsúfolója ismét valamiféle hiányban szenvedhet, mert ezt a naplót NEKEM tulajdonítja... nos, nem tudtam, hogy ez a napló létezik, így pálóczi - mily meglepő - ismételten hazudik. Közben meg gyalázza a versemet - ehhez joga van, tegye. De felhívnám pálóczi becstelen figyelmét, hogy nem foglalkozok vele, egy rakás kutyaszar több figyelmet kap tőlem... elkerülöm, hogy belelépjek. Egy ismerősöm küldte el levélben a linket. Örvendetes, hogy tehetségtelen lúzer "barátunknak", pálóczinak oly fontos vagyok, hogy időről-időre előrángatja a nevem, hogy őrjönghessen kissé. Innen üzenem pálóczinak: ott a jobbkezed, rántsál a nemesebbik szerveden párat, aztán majd lenyugszol. E naplóhoz nincs közöm. Köszöntem. (A rágalmazást meg befejezheted, te szerencsecsomag).

6. [tulajdonos]: 2.2012-10-23 22:03
Azt kérded, barátnőm, milyen volt, amikor Gerzson megkérte a kezemet.
Hát először is nem a kezemet kérte meg, hanem a lábamat. Annak is a közét verbálisan. Mindjárt a bemutatkozáskor. Hogy ne borotváljam. Meg hogy ne fürgyek le. Mert az jobban illik a Felettünk Valóhoz, ha a nőstény emlékezteti a bűnbeesés előtti dzsungelre. Úgy értettem, hogy ő akar lenni felül, de aztán elmagyarázta, hogy Felettünk Való alatt ő a Természetet érti.
Szóval miután két hétig minden nap megkérdezte ugyanezt, megegyeztünk a feltételekben, hozzáragadtam Gerzsonhoz, mi mást tehettem volna, ha már ilyen ragaszkodó természete van.
Nászutunk egy raftingtúra volt, rodeo kajakkal. Gerzson minden mozdulatot előre megtervezett még otthon, térképek fölé hajolt, búváruszonyban mászkált a lakásban, himbálta magát a tükör előtt, tízpercenként mérte a szívverését, papírcsónakokat hajtogatott és kipróbálta őket a fürdőkádban, miközben rájuk irányította egyik későbbi szerelmét, a zuhanyrózsát. Elsüllyedt mind.
A raftingtúrán legjobban a cigánykerék tetszett, amikor a felsőtestünk a vízzel párhuzamosan forgott, a kajak pedig követte. Úgy nézett ki az egész, mint egy forgó propeller. Gerzson azt mondta, ezzel a Felettünk Való észjárását modellezzük.
Az egyik limányban hirtelen magához szorított. – Amál, Amál, Amál, ma nálam áll – suttogta, de aztán mégse történt semmi, mert nem tudott megszabadulni a neoprén kezeslábasától.
Tavaly már csak a Vidám Parkba mentünk nyaralni, kétszázért felültetett a hullámhajóra. Jaj, az annyira izgalmas volt, ahogy forgott-ringatott. Mentem volna többször is, de sajnálta rá a pénzt, azt mondta, nyolcszázat félre kell tennie.

**

Amikor a házasságkötő teremben kimondtuk az IGEN-t, úgy éreztem, révbe (de legalábbis limányba) ért az életem.
Gerzson belém karolt és átvezetett a Pöttyös Rókába. Kikért három féldeci hubertuszt (kettőt magának, egyet nekem, hogy bátorítson), aztán az asztal fölött megfogta a kezemet, komolyan a szemembe nézett és kérdezett valamit.
- Amál, nagyon szeretném, ha lenne férjed.
- De hát Te vagy a férjem, csacsi! – nevettem rá.
- Azt most felejtsük el!
- Hogyan felejtenénk, hiszen most jöttünk ki az anyakönyvvezetőtől.
- Azt mondtam, felejtsük el! Téged akarlak.
Megijedtem, mert olyan különös, vészjósló volt a hangja, a szeme meg forgott, mint nagymosáskor a villanyóra.
- Azt akarom, hogy a férjed tudtával hágjalak meg. Hogy ő engedjen át Téged nekem. Hogy mint megértő házibarát szerepeljen a frigyünkben. Hogy kölcsönlakásokban, kölcsönréten, kölcsönhegyen tehesselek magamévá – hadarta és már habzott a szája.
- Gerzson, de hát Te vagy a férjem, a Tiéd vagyok. Ez most valami vicc?
Hirtelen elpityeredett, de pár másodperc múlva abbahagyta, nyilván rájött, hogy férfiatlan. Percekig ültünk szótlanul.
- Neked is meg kell értened engem – fogta végül megint nyafogósra. – Ha sürgősen beszerzel egy kamuférjet, akkor majd együtt hálhatunk.

Olvasói hozzászólások nélkül
5. Az egyik Gerzsonné: fojt? 2.2012-10-23 17:10
Bocsánat, de drága Gerzsonom valósággal kilökött a gép elől, hiszen rátört az alkotási aktivitás. Leírta azt a szót, hogy "fanszerkezet", aztán vissza is rohanta a fürdőszobába. Tehát, amit az előbb elkezdtem: vajon még egy ilyen horderejű svédcsavart kibír-e.etestvérbarátságunk?

Olvasói hozzászólások nélkül
4. Az egyik Gerzsonné: fojt?2012-10-23 17:04
Amióta Gerzsonnak azt tanácsolták, hogy vetkőzze le a nemi. helviovatartozását, valósággal kezelhetetlenné vált. Eddig is sokat vetkőzött, hol alsógatyára,hol pedig meztelenre, amint a vajúdó nők fölé hajolt, de ez már kezd elviselhetetlen lenni. A minap azon kaptam, hogy a. fürdőszobai tükör előtt riszálja magát. Ijedten kérdeztem, hogy ez valami zumba gyakorlat-e, de Gerzson dühösen kizavart, azzal az indokkal, hogy. Ő most a nemi identitást próbálgatja, vajon melyik formáció áll neki jobban. Bevallom, megijedtem, mert a kapcsolatunk

Olvasói hozzászólások nélkül
3. Nárcisz: bepisilek:))2012-10-22 19:22
:-) tényleg kell ez, tovább:)

Olvasói hozzászólások nélkül
2. ooh: ooo2012-10-22 18:33
Folytasd. Vagy inkább "fojtasd"!

1. [tulajdonos]: 1.2012-10-22 18:16
Mindjárt fél kilenc, nem tudok tovább várni. Gerzson már negyed hat óta bent van. A gyerekek pisilés nélkül indultak el. Hagyjátok apátokat alkotni, majd elvégzitek a dolgotokat az iskolában. A konyhában megállt a falióra. Elemet kéne venni bele. Minden reggel mondom, de Gerzson mintha meg se hallaná. Nem érdekli az idő. Most se. Csak az én fülemben kattog a csend minden másodperce. Vespasius cellájából se hang, se bűz nem szivárog ki. A nagy művek papír nélkül születnek, vetette oda egyszer, amikor jámbor megértéssel bár, de panaszkodni mertem. Miért nem lehet úgy élni, hogy tiszteletben tartjuk egymás kívánságait? Én például most be szeretnék menni oda, ahol Gerzson alkot. Úgy képzelem, az ujjain számolja a szótagokat. Összeszorítom a térdem, már nem sokáig bírom így. A munkahelyemről is mindig elkések miatta. Tűréshatárom utolsó pillanatában végre meghallom a zubogást, ahogy a tartályból a víz végigszalad a csöveken. Gerzson kicsapja az ajtót, félig fölhúzott gatyában szalad át a nappalin, az íróasztalához. Menet közben még odaveti: mit állsz ott, Amál, mint a faszent? Leselkedtél?
Bejutottam, a lichthofból hideg friss levegő árad a fejem fölé. Huszonkilenc éve élünk így, Gerzson meg én.

**

Vasárnap kirándulni mentünk a Hagymarétre. Azért éppen oda, mert Gerzson elmagyarázta a gyerekeknek, hogy 60 ezer évvel ezelőtt az ősember fordított hagymakupola alakú gödröket ásott azon a helyen, hogy újra felfedezze a 120 ezer évvel ezelőtti ős-ősember kőzetpor alá rejtett üzeneteit. Újabb 60 ezer év elteltével most a mi feladatunk lesz, az erre elhivatott költők vezetésével, hogy e rétegeken át húzzunk egy csíkot, amely a Tudás Fáját ábrázolja.
A tisztáson persze semmi látványosság nem volt, csak a piknikező túristák tapsolták meg Gerzsont, amikor a patak vizén úszó fahasáb láttán alsógatyára vetkőzött. Aggódva figyeltem, hogy hátul látszik-e a csík, de akkor még nem látszott.
Később körbe-körbe mászkált a Hagymaréten, mint egy kipányvázott birka. Nagyon furcsán néztek ránk az emberek, ezért elhúztuk a csíkot.

**

Gerzson ma este felcipelte a garázsból az összes kempingágyat, ócska matracot, hálózsákot. Még a székeket is összetolta, derékaljat göngyölt rájuk az ágytakaróból.
Mi lesz itt? – kérdeztem. Menekülttábor? Szükségszállás?
Neked most kuss van, te feleség vagy - válaszolta röviden. Szemében az a lidérces fény villogott, ami csak a magas fokú ihletettség perceiben szokott. Igen, emiatt lettem szerelmes belé, amikor még - Istenem, már harminc éve - Csonkaszegen a gazdatanfolyamon megismertem. Akkor még tényleg olyan volt, mint egy költő, egy igazi költő. Lelkesen szavalt estétől hajnalig. A végén, amikor elfáradt, mindig megfogta a kezem és csak annyit mondott: - Amál, Amál, Amál.
Gerzson ma este azt szeretné elképzelni, hogy egyszerre itt alszik vele egy szobában az összes korábbi szerelme. Cilike az óvodából, Nusi az elemi iskolából, Teca, akinek már kilenc évesen szőrösödött, Beuska a Bérkocsis utcából, Marcsi, Mimi, Jancsi, Záli és mind, akikre gondolni szokott, miközben hullámzik a takarója.
Nekem ilyenkor kuss van, a másik szobába kell húzódnom illedelmesen. Gerzson ma este szerelmes önmagába.Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-02-26 09:25 lista
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-05-30 01:41       ÚJ bírálandokk-VERS: Vajdics Anikó Valami ajtót (rimék)
2020-05-29 23:56   Napló: Baltazar
2020-05-29 23:27   Napló: Hetedíziglen
2020-05-29 23:23   Napló: Hetedíziglen
2020-05-29 22:09   Napló: EXTITXU-UXTITXE
2020-05-29 21:27   Napló: az utolsó alma
2020-05-29 21:18   Napló: az univerzum szélén
2020-05-29 20:47   Napló: Etzel Mark Bartfelder
2020-05-29 20:39   Napló: Etzel Mark Bartfelder
2020-05-29 20:37   Napló: Etzel Mark Bartfelder