DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2810 szerző 36270 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Petz György
  Arany - Kertben
Új maradandokkok

Farkas György: ALVÁSGYAKORLAT (ll)
Pálóczi Antal: Száz hét magány
Ötvös Németh Edit: a kór házában 2
Filip Tamás: Mormoljuk együtt
Wesztl Miklós: Pizzafutár (jav.)
Magyar Anita: Halálra kész
Farkas György: ALVÁSGYAKORLAT (l) (jav.)
Petz György: Ellenpontok
Szakállas Zsolt: FELÜLET-AZONOSÍTÓ szürrealista kispróza
Natalie Danaisz: **
FRISS FÓRUMOK

Boris Anita 4 órája
Czékmány Sándor 5 órája
Ketykó István 5 órája
Nagyító 6 órája
Gyurcsi - Zalán György 8 órája
Kántor Zsolt 10 órája
Vezsenyi Ildikó 20 órája
Farkas György 20 órája
Kosztolányi Mária 1 napja
Bak Rita 1 napja
Pálóczi Antal 1 napja
Varga Árpád 1 napja
Filip Tamás 2 napja
Faopál 2 napja
Natalie Danaisz 2 napja
DOKK_FAQ 2 napja
Bara Anna 2 napja
Ötvös Németh Edit 3 napja
Szilasi Katalin 3 napja
Dobay Katalin 3 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 11 perce
Jó, ha a vége jó 24 perce
Bátai Tibor alkotói naplója 3 órája
leállósáv 5 órája
Játék backstage 6 órája
Zúzmara 7 órája
enigma 7 órája
Sorrento 8 órája
efmintszerint (Sági Ferenc) 8 órája
Minimal Planet 9 órája
faopál 9 órája
Gyurcsi 12 órája
az utolsó alma 14 órája
Héderváry Luca 14 órája
az univerzum szélén 14 órája
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Héderváry Luca
Legutóbbi olvasó: 2019-06-17 04:28 Összes olvasás: 1564

Korábbi hozzászólások:  
44. [tulajdonos]: Szőrös Kő2019-06-16 14:02

Kösz!

Megjelent a Ringyó föld! :) Állati jó érzés!!! M áshol is jenenik meg a napokban valamim.

De már nem tudom mim!

43. [tulajdonos]: kísérletezem2019-06-16 13:46
Ha valaki nem kísérletezik az gáz. Állandóan ebben vagyok, képszerűen dolgozom látom az egészet. hol vissza, hol gyeplőt elengedve de még azt is vissza kell húzni. Lehet, hogy hülye vagyok, mert újságírót figyelek, aki azt mondja ösztönös. A rendező automatikus írás mondd.NEM nem! Ha megérez vmit akkor a tudatot és a tudattalant érzi. A lélek fontos. epika és líra váltakozása, hansúlyok és mondathosszak. önmagaddal szemben le kell ülnöd és gondolkodni először.Ott kezdődik az írás.

Tisztázni, letisztázni dolgokat utána írja az írásod magát. Egy tilos! zizit dobálni az emberek szájába. Megérzik a falls hangokat, és leteszik.

Akkor alakul ki egy egyedi hang. szerintem.

42. [tulajdonos]: ilyenkor éri meg:)2019-06-16 13:14
Bocs, hogy ilyen sokára, de mind a kettőtt elolvastam.
Tudod jól, szeretem az írásaid.
Terszett is mindkettő. A CIGÁNY FERKó egy kicsit jobban. Realistább, életszagúbb. .
A másik:
HÚ, AZ NAGYON KEMÉNY. Nem könnyű olvasmány

Az NAGYON MÉLYRŐL JÖN, TELJESEN LEMEZTELENÍTED MAGAD.
Forr a lélek alaposan. De ettől fantasztikusak .
Írásaid
ABSZOLÚTE NATURALISTÁK es ugyanakkor ABSZTRAKTOK IS....hihetetlen hogy ez a kettő együtt élhet .... .
MÉGIS.
köszönöm at élményt


A cigány Ferkót én nem érzem tökéletesnek, de javítok rajta.
Nem állhatsz neki valaminek úgy, hogy csak sztori kell az embereknek, azt zabálják... Ez a mondat volt az ami elindított, hogy hogy ne tedd ! Így ne.

Lélek kell az embereknek, ott lesz a saját sztorijuk. Bezony. Már megérte. De én is érzem. :)

41. [tulajdonos]: ...2019-06-15 01:41
Bocsi a hibákért ... én is írtam, javítottam.

40. [tulajdonos]: hm2019-06-15 00:36
Univerzum napló 12-es! Töröltesd azt, mit csinálnál Istennel... Én vállakom, hogy most írok a dokkra, hogy moderálják ki amit írtál.

39. [tulajdonos]: törlést kérek! 2019-06-15 00:32
Figyeljünk arra, mit és hogy szólunk. Az univerzum napló felülről a második sárt... Azt hiszem akinek van hite istenhite bármi... Az kiakadhatott...

38. [tulajdonos]: :-)2019-06-12 22:48
mosolygok

37. [tulajdonos]: A Guernicáról2019-06-12 13:16
Picasso nem a háború bozalmait mutatta be. Azért érzed Guernicát másnak mert Picasso nem a háború borzalmait festette Picasso ugyanis eredetileg egy Joselito nevű torreádor siratójaként kezdte megfesteni a képet, amikor a köztársaságiak kormánya 300 ezer pezetát ajánlott neki - az összeget állítólag Sztálintól kapták - egy festményért, amelyet a párizsi világkiállításra akartak küldeni. Picasso módosított elképzelésén, a kép a Guernica címet kapta, de a picador sebesült lova és a bika maradt.

A Párizsban feltárt rendőrségi iratok szerint Pablo Picasso francia állampolgárságért folyamodott a

németek 1940-es inváziója előtt. Ám a francia hatóságok nem kedvelték nézetei miatt. Az egyik dokumentum szerint Picasso egykori házmestere például beszámolt a művész "nagyon rendszertelen mozgásáról". A rendőrség egyébként a művész ismeretségébe tartozókat egyértelműen veszélyes felforgatókként tartotta számon. Így nem csoda, hogy 1940-ben a spanyol művész francia állampolgársági kérelmét elutasították.

A dokumentumok tanúsága szerint Picasso a fenyegető börtönbüntetést kívánta megúszni, ám az állampolgári kérvényéhez kapcsolt iratok szerint bár "szakmai tudása egyértelműen pozitív társadalmi hatású", "pénzét külföldön tartja" és "kommunizmusba hajló, extrém elveket vall". Picasso állampolgárságának ügye végül magától megoldódott: Franciaország náci lerohanásakor meghosszabbította spanyolországi lakhatási engedélyét és soha nem adta fel spanyol állampolgárságát.Megfestett számtan
Picasso gyerekkori barátja, majd későbbi titkára, Jaime Sabartes elmondása szerint egy összeadás feladatot így képzelt el: a galamb szeme olyan kerek, mint egy nulla, a nulla alatt egy hatos látható, és az alatt egy hármas. Két szeme és két szárnya van. A két lába az asztalon áll, ami a lezáró vonal, és alatta az eredmény
Ez a példa is mutatja csalhatatlan képi memóriáját: mindenre egészen pontosan emlékezett, amit valaha is látott. A diszlexia összes tünetét produkálte. Egyszer írt egy színdarabot : Farkoncsípett végy címmel. Szereplők: nagylábújj, kislábújj és Tortácska voltak, millió hibával két évig írt. Egoista volt, zseni és Picasso. Egy nő hagyta el: Picasso ordított. Egy Picsassot nem hagynak el. Egy nő otthagyta és nem érdekelte, hogy az ajók becsukódtak előtte...

Oké ezt én is úgy vettem ki , de tudtam, hogy nem a háború bozrzalmaiért festette, Aranymetszés? Éjjel felkeltette a feleségét, hogy számoljon. Hetekig csinálta Francoise.

Ha nem lett volna szerető és a feleség, akkor a Guernica nem lett volna a tíz legnagyobb festmény között... :))) A lexikon szó tiltott mert mindenhonnan kilóg.

Találtam hibákat... Van Goghról. Nem baj. Csak valahogy máshogy olvasok..Másképp látok.
36. [tulajdonos]: hm2019-06-12 11:47
Maupassant is bocsánaot kért hibás írásaiért. Én is. Csak itt vágják a fejemhez .. na és? Délután-este én is írok.

35. [tulajdonos]: tiszteletlen vagyok most!2019-06-12 11:38
Tiszteletlenségem jele! Este nem néztem és ha át lehetne írni Károly írását akkor azt mondanám neked dobd a kukába mentorom a 11 műtárgyat. :))

Nem bontasz figyelsz mindenre, de egyforma hosszúak a mondataid, nem látom édesanyádat, csak
úgy hogy Csontváry a kedvence Itt halkan egy két mondatot hozzá kéne tenned. Zsúfolsz valamikori mentorom, egy szakaszban ott találom Picasso Guernicáját, de mivel műtárgy nem találom ott azt, hogy Dora Maar remegve fotózta a Guernicát, félt a képtől. És akkor kéne bontanod , hogy Dora fekete fehérét. Rettegését belevinni. Kedves valamikori mentorom ha műtárgyakról írsz tedd előre amiről írsz, éhagyod lecsengeni gondolataikat. Hátra azokat a karaktereket, amik formába öntik magát a műtárgyat, filmet. Hamar abba hagyod a Giacomettit holott hosszan írsz róla de csak a fát látod meg a pici szobokat , és valamit nem veszel észre. Van böhöm szobra. és bizony tudott, a természete nem éppen szokvány volt. Rá lehetne asszociálni. Tél van, már sötétedik kívánom az almát. A sült almáét de nincs itthon alma egy szem rohadt alma se még az is jó lett volna, és akkor a dühét belevághatod ahogy látja a szobrait .. nézi őket, díványra ül és rájön arra, hogy tehetetlen, hogy ronda, hogy semmi kedve semmihez. lassan odabiceg a szoborhoz megáll az ablak előtt és kidobja az ablakon a lépő embert. Holnap üveges kell. Ez a háttér ami mint egy fizura keretbe foglaja azcot, a szobrait. Miért lép ekkorát. Menj utána annak miért pici vékony .. Ott a szoborban minden
ami te, mert nagyot is mondhatsz kis szavakkal. Memento morit is bevághatsz, akár egy filmbe, hogy élet, halál és ami közte van azt bánjuk meg a halálos ágyunkon, igen ami kimaradt , ez így közhely, ne akard mester, a szájába adni Mariskának Bátainak, hogy neked mit jelent. Ezt ne értsék. Giacomettivel mert egyek vagytok ebben az időben, a görbületben. Magad írod csak nem tudod. Néha vissza kell venni.

Teleobjektív te a fát lásd, és helyezd hátra az erdőt mi keretbe foglal, nem műtárgyakat, hanem csodákat. Nálad minden minden hibátlan és azt veszem észre, hogy a kidolgozott mondataidban kevés az erő az ámokfutás a düh és az ember érzelmei. Takarsz.

Látod, már nem törődöm azzal hová a teszem a vesszőket, nem törődöm azzal amit írok, mert néha a dolgok önmagukat írják.


Visszajöttem Károly a Dokkra. Tibor fél. Ki akartam békülni vele, de úgy érzi, hogy frusztráltságát levezetheti rajtam. Kíváló alany vagyok, de már unom a banánt.

Mit mondjak még. Itt van Furim, és valami fiatal nő, kivel nem lesz dolgom. Tegnap éjjel írtam egy verset. Persze, hogy nem lett Hasonlatok. Versdallamot írtam. Weörest meg lepipálni nem tudom.
Látod őt is kéne olvasnom. Nem lett rossz csak nem vagyok Weöres. A hajamat kócosan fújja a szél.


Elengedtelek, mert már elengedtelek, de vannak olyanok akik felejthetőek, és vannak emberek akik

nem. Nagymama is ilyen volt és te is. Írtál a kisvárosról és hallgattad zsidómeséimet. Egy sem volt az csak ráfogtam . Hallga, ez egy klassz zsidómese. Fotózom és futok a fűben. Jóóó mert enyém a tölgy a hárs a csitke. És vére sikerül lefotóznom egy madarat. ami beremegett :))


Most játsszuk azt, hogy én is írok ... Hogy délelőtt van. Gyuri írt kollázsokat Tandoriról. Tis írtatok

együtt és mi is.

Ideírjam vajon a nevem? Minek? Most úgy érzem picit nagyon picit de nőttemHozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2019-06-05 10:21 lista
2019-02-11 10:51 Kosztolányi Mária
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
2018-08-17 21:42 válogatott versek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2019-06-17 03:10       ÚJ bírálandokk-VERS: Francesco de Orellana Írta Alice Cooper nővére...legalábbis Statler és Waldorf szerint
2019-06-17 00:53   Napló: Bátai Tibor alkotói naplója
2019-06-17 00:51   Napló: Bátai Tibor alkotói naplója
2019-06-17 00:27   új fórumbejegyzés: Boris Anita
2019-06-17 00:16       ÚJ bírálandokk-VERS: Kosztolányi Mária Elkésett vers ( Quasimodo B.füred, 2019. júni.16. )
2019-06-17 00:11       ÚJ bírálandokk-VERS: Tóth Gabriella javított vers
2019-06-16 23:24   új fórumbejegyzés: Czékmány Sándor
2019-06-16 22:59   Napló: leállósáv
2019-06-16 22:49   új fórumbejegyzés: Ketykó István
2019-06-16 22:28   új fórumbejegyzés: Ketykó István