DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2828 szerző 36987 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Miklya Zsolt
  Arcát mosná
Új maradandokkok

Pataki Lili: Közös lónak túros a háta
Bártfai Attila Márk: Bagatell
Kiss Anna Mária: Erika
Takács Éva: csak habzó állóvíz (reflexiók IV.)
Kosztolányi Mária: (nem) karácsonyi vers
Albert Zsolt: ÉHSÉG
Petz György: Hamlet bajban
Vezsenyi Ildikó: Falusi randevúk 1. Első este
Bara Anna: örökség
Szilasi Katalin: utam
FRISS FÓRUMOK

Albert Zsolt 1 órája
V Varga Zoltán 3 órája
Vezsenyi Ildikó 4 órája
Kosztolányi Mária 5 órája
DOKK_FAQ 6 órája
Pataki Lili 16 órája
Petz György 1 napja
Szilágyi Erzsébet 1 napja
Gyors & Gyilkos 1 napja
Böröczki Mihály 1 napja
Mórotz Krisztina 1 napja
Nagyító 2 napja
Frady Endre 2 napja
Varga Árpád 2 napja
Gyurcsi - Zalán György 2 napja
Takács Éva 2 napja
Farkas György 2 napja
Czékmány Sándor 3 napja
Fekete Orsolya 4 napja
Kiss Anna Mária 5 napja
FRISS NAPLÓK

 Vezsenyi Ildikó Naplója 13 perce
Hetedíziglen 23 perce
Minimal Planet 53 perce
Párbeszéd a DOKK jövőjéről 2 órája
történések 3 órája
az utolsó alma 3 órája
Dokk Antológia Nyersanyag 6 órája
A VERS LEGYEN VELETEK 6 órája
Ötvös Németh Edit naplója 11 órája
Játék backstage 15 órája
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 20 órája
Frady Endre 1 napja
Qui? 1 napja
nélküled 1 napja
Conquistadores 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Kicsi Ólomkatona
Legutóbbi olvasó: 2020-02-28 21:19 Összes olvasás: 25755

Korábbi hozzászólások:  
204. [tulajdonos]: bko2019-12-23 19:33
Boldog karácsonyt, Olvasó!


203. [tulajdonos]: értelem és érzelem2019-11-26 19:31
Már nem tudom, melyik vloggert néztem éppen, vagyis hallgattam, mert közben mindig valamit csinálok, amikor az általa elolvasott könyvekről számolt be. Ez érdekes téma, még az sem érdekelt, hogy a java a könyveknek ponyva volt, meg ezek a népszerű, közérdeklődésre számot tartó pszichológiai könyvek, amiket ha elolvas az egyszeri ember, mindjárt szakembernek érzi magát.
Amin megakadtam, az az volt, hogy a vlogger említette a Száz év magányt is, mint végre elolvasott könyvet, ami nagyon jó volt, meg tök vicces, meg tök perverz, de még most sem érti, miért ez a címe, és ki volt a magányos, és miért száz évig.

202. [tulajdonos]: barbi2019-11-17 21:06
Nélküled napló 1025. bejegyzéséhez írom: nekem is volt ilyen barátnőm (ma már nem az), akivel, ha beszélgettünk, mindig ő meg a témái voltak terítéken. Gyakran kezdte úgy a beszélgetést, hogy hozzám fordul tanácsért, mert én olyan bölcs vagyok. Ezt más szavakkal mondta, vicceskedve, én meg komolyan véve a tanácsadói szerepemet, órákat beszéltünk saját magáról. Mikor felvetettem, hogy ezt a bölcs jelzőt csak azért használja, hogy levegyen a lábamról, és onnantól az én dolgaimról szót se, még nagyon titkolni se titkolta. Aztán persze, miután kifejtettem neki, hogy nekem is lehetnek, sőt vannak is problémáim, jött is a kérdés a beszélgetéseinkben, és velem mi van. Amit Nélküled írt, rám is jellemző lett: bezárultam, és egyszerűen nem esett jó beszélni magamról. (Egy valaki akadt, akivel viszont olyan mélységeket tudtam megnyitni magamban, amiért hálás vagyok. Sajnos az ország másik végére költözött, nem személyesen pedig már nem "olyan".)
Ha mégis valamit elmondtam, jött a két mondatos orvosság, hogy aztán újra jöhessen ő. Sokáig nem tudtam, mi az, ami idegesít, hiszen alapvetően egy kedves ember.
Aztán elkezdtek idegesíteni a telefonok, amiket akár késő este is megengedett magának, hiába szóltam. Bárkivel a legkisebb összetűzése volt, már hívott is, és a tök nyugodt estémet tette tönkre azzal, ahogy indulatosan szidva a másikat átadta nekem a feszültséget. Ő megnyugodva, higgadtan, hálásan tette le a telefont, én meg órákig nem tudtam elaludni a rám ruházott feszkó miatt.
Ha valami problémám volt vele, és megmondtam neki, mindig elnevette, mintha valami kis hülyeséget mondanék, vagy hát ő nem is így gondolta.
Egy csepp túlcsordult évekkel ezelőtt, és nem vettem fel neki többet a telefont. Lehet, hogy csúnya volt így, mert évekig azért "legjobb barátnők" voltunk, és érdemelt volna valami kis magyarázatot. Most minimális kapcsolatban vagyunk, néha egy-egy messenger üzenet.
Nem tudom, hogy bánom-e, mert azért voltak jó sztorik is ebben a baráti kapcsolatban. De azt hiszem, méltatlan lett volna tovább főkomornának lenni.

201. [tulajdonos]: vélemény2019-11-15 16:21
Mivel az oldalunkon nyilváníthatunk véleményt, ide írom: Én is örülnék, ha Filip Tamás szerkesztő lenne. Jól emlékszem 2016 tavaszára, hogy a főszerkesztősége alatt mennyire "megindult" a Dokk, mennyi felhalmozott Bírálandokk verssel küzdöttek meg akkoriban, rengeteg munkát végeztek el szerkesztőtársaival. Meói emberségesek, segítő szándékúak voltak.

Egy lapon nem szeretném említeni őket, de most mégis: Aranyi Gábor egyes megnyilvánulásai felháborítóak, személyeskedők és vállalhatatlanok. Hogy mer olyat írni egy nőnek, vagy egyáltalán bárkinek, mint amit Ilies Renátának írt?
Misinszki Hanna

200. [tulajdonos]: álomvalóság2019-10-30 23:33
Én mindig hülyeséget álmodok, meg összefüggéstelen dolgokat, de néha úgy fennakadok egy -egy álomszikrán, mint amikor tényleg fennakadok valamin, s a ruhám által visszaránt a valami, én meg egy pillanatra kizökkenek, és egy pillanatra úgy maradok.
A minap ébredés után valami ilyesmi történt.
Tudom, hogy Istentől álmot kérni épp olyan komolytalan dolog, mint találomra felütni a Szentírást, és találomra rábökni egy sorra, és azt a sort úgy olvasni, mint Isten épp nekem szóló konkrét üzenetét. Én tudom. De aznap este mégis kértem egy álmot. Valami megerősítőt, valami útmutatót, valami mit tudom én milyet, amiből majd kiolvasom, hogy Isten megerősíti a köztünk levő szövetséget.
Ébredés után aztán első gondolatom az volt, hogy na ez most nem jött össze. Rögtön utána meg az, hogy dehogynem! Igaz, nem úgy, ahogy képzeltem, de az agyam vagy Isten tökéletes képpel mutatta meg az aktuális istenkapcsolatomat: álmomban odajött hozzám (az utcán mentem valakikkel) egy magas szőke férfi, a két kezével átfogta az arcomat, és szeretettel kimondta a nevem. Aztán tovább is sodródott az utcán levő emberekkel. Engem nagy nyugtalanság fogott el: ki lehet ez, aki ismer és szeret, és én nem tudok visszaemlékezni rá. Otthagytam, akikkel addig mentem, és a férfi után szaladtam, hogy szóra bírjam, honnan ismerjük egymást, de hiába kérdeztem, nem kaptam választ. Magam jöttem rá, mikor felébredtem.

199. [tulajdonos]: .2019-10-21 20:05
Hétvégén hallottam egy emberről, aki teljesen lenyűgözött. Azt hiszem, bele tudtam volna szeretni. A neve Durand-Ruel, akinek a világ azt köszönheti, hogy az impresszionisták nem haltak éhen.
Nagyon megragadott a személyében, hogy bár a gondolkodása, világlátása nagyon hagyományos, meghatározott elvek szerint való, azaz ultrakatolikus és royalista volt egy olyan országban és korban, ahol és amikor ez nem volt éppen divat, a művészetben ellenben olyan forradalmi látásmóddal és érzékkel rendelkezett, amivel sikerült felismernie, hogy azok, akiken most a fél ország röhög, a festészet megújítói.
Rendes áron vette meg festményeiket, amiket aztán nem tudott utána rendes árukon eladni, számtalanszor kisegítette őket, úgy, hogy mellette öt gyerekről kellett gondoskodnia.
Mint Van Gogh esetében Helene Kröller-Müllernek, Durand-Ruelnek is sokat köszönhet a világ.

198. [tulajdonos]: jajde2019-10-16 20:39
Két-három éve nem volt nap, hogy ne hallgattam volna meg tőle valamit. Ha valaki/valami kiakasztott, hazamentem, hanyatt feküdtem, és meghallgattam tőle valamit. Komoly gyógyszer volt. Flastrom a sebekre, Irix az égési sérülésekre. Annyira ismertem már a hangját, hogy a barátaim nem tudtak becsapni, "ezer" kontratenor közül is felismertem az ő hangját. Életemben egyetlen koncerten voltam (nem vicc), az övén, mikor Budapesten járt. Most kicsit terápiás jelleggel veszem elő újra, hiszem, hogy a tiszta szépség gyógyít.
(Amúgy most jut eszembe, voltam még koncerten, de ez az egy annyira elhomályosította a többit, hogy ezek valóban csak most jutottak eszembe.)


197. [tulajdonos]: semmi2019-10-15 20:30
Ezt elteszem, mert alapvetően tetszik, csak össze kell raknom rendesen.

Misinszki Hanna
Banánköztársaság

A kultuszminiszter az illendőség szót
egy l-el írta.
Ez semmi, legyintett valaki az újságírók közül, ráadásul raccsol.
Mikor az ellenzéket szidta, úgy mondta azt,
hogy harácsol, mintha épp egy óriási falat lenne a szájában.
Johadék, vágta egyszer egy ellenzéki lap vezető riporterének,
mikor az számonkérte rajta a bezárt falusi iskolákat.
A sajtótájékoztatón az újságírók között lázmérőt osztogatott,
mert szerinte ilyen hülye kérdéseket csak lázasan lehet kitalálni.
(Az újságírók közül többen kérték, mondja ki újra a szót: lázmérő.)
Miféle megrendelés? - kérdezett vissza hüledezve -
Az irodámban még a húsz évvel ezelőtti állapotok uralkodnak.
A bútorra értettem - javította magát, mikor többen összevihogtak.
A gyerekkoráról beszélt, hogy megsajnálják,
mikor kenyér helyett papsajtot evett.
Ő aztán tudja, mi a szegénység!
Ezen már tényleg mindenki nevetett, mert ahogy kimondta: papsajt,
az is olyan volt, mintha raccsolva mondott volna egy másik szót.
Másnap a kormányszóvivő letagadta az ilendőséget.
Azt mondta, nem létezik, hogy a kultuszminiszter bárkinek is azt mondta volna: rohadék.
Felolvasott valami szöveget valakivel való valamilyen megállapodásról,
s végül letagadta a kultuszminisztert is.

196. [tulajdonos]: némaság2019-10-13 16:41
Két évvel ezelőtt töltöttem fel ide a naplómba a Madarász Isti rendezte Tetemrehívást. Bárczyt Csuja Imre játssza.


Tetemre Hívás - shortfilm from Madarász Isti on Vimeo.


195. [tulajdonos]: térfigyelő2019-10-06 22:47
Anikó naplójában olvastam, hogy egy kiscsaj beszólt neki a futása miatt. Velem a napokban hasonló történt, bár nem futottam, és ma sem tudom, mi volt rajtam a fura. Vásárolni mentem meló után, és éppen azt szedtem össze gondolatban, hogy mit kellene venni, mikor egy mellettem elhaladó fiatal párocska lány tagja arra biztatta a pasiját, hogy "ezt (?) nézd meg, nézz végig rajta!" Szerintem semmi rendkívüli nem volt rajtam, elég visszafogottan öltözködöm: egy szürke poncsó, sötétkék farmer és egy fekete sneaker. A hajam hosszú, simán tarkón összefogva hordom. Mire odanéztem, már elmentek mellettem, háttal voltak, úgyhogy a pillantásaimat megtarthattam magamnak.
Más alkalommal két kb. 15 éves lány a cipőm alapján kész jellemrajzot kreált rólam. Mikor odanéztem, persze már nem voltak olyan bátrak.
Kisvárosban nőttem fel, nagyimék utcájában szokás volt, hogy miután az asszonyok végeztek a háztartási munkával, vacsorakészítés előtt fogták a kis széket, és kiültek pletyózni valamelyikük háza elé. Ha valaki elhaladt mellettük, kb. még a szoknyája alá is benéztek, hogy milyen bugyi van rajta, ott helyben felállították az illető családfáját, és a következő delikvensig az illető szolgáltatta a témát.
Ezek a felnőtt nőket leszóló/megbámuló/kibeszélő kiscsajok valószínűleg nevetnek azokon a mémeken, amik ezeket az utcán ülő, pletykáló fejkendős néniket ábrázolják, közben meg észre sem veszik, hogy kortól, fejkendőtől és tájegységtől függetlenül ez a viselkedésforma általuk ma is él és virul, hiába főváros és hiába 21. század.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!




Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-02-26 09:25 lista
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-02-28 21:15   Napló: Vezsenyi Ildikó Naplója
2020-02-28 20:36   Napló: Minimal Planet
2020-02-28 20:04   új fórumbejegyzés: Albert Zsolt
2020-02-28 18:42   Napló: Párbeszéd a DOKK jövőjéről
2020-02-28 18:34   Napló: Párbeszéd a DOKK jövőjéről
2020-02-28 18:19   Napló: Párbeszéd a DOKK jövőjéről
2020-02-28 18:12       ÚJ bírálandokk-VERS: Kiss-Teleki Rita Tavasz
2020-02-28 17:56   Napló: történések
2020-02-28 17:46   Napló: az utolsó alma
2020-02-28 17:33   új fórumbejegyzés: V Varga Zoltán