DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2829 szerző 37175 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Machó Zsófia
  Apokalipszis
Új maradandokkok

Bártfai Attila Márk: Majomparádé
Kántor Zsolt: Gravírozás
Ötvös Németh Edit: átneveztelek
Bara Anna: a csend árnyékában
Albert Zsolt: CELLAINFORMÁCIÓ
Bártfai Attila Márk: 5
Kiss-Teleki Rita: Veszekszem
Petz György: Arany appendix
Vezsenyi Ildikó: Zsoltárok helyett
Albert Zsolt: ELTÉVEDNI INDULOK ÉS HA LEHET BELÉD SZALADNI
FRISS FÓRUMOK

Misinszki Hanna 1 órája
Szilágyi Erzsébet 1 órája
Tóth János Janus 2 órája
Radics Zina 4 órája
Gyors & Gyilkos 5 órája
Király Ferenc 17 órája
Kiss-Teleki Rita 23 órája
Vezsenyi Ildikó 1 napja
Farkas György 1 napja
Szokolay Zoltán 1 napja
Tóth Gabriella 2 napja
Szücsi Csaba 2 napja
Kiss Anna Mária 3 napja
Bara Anna 3 napja
Dezső Márton 3 napja
Tálos Barbara 3 napja
Szilasi Katalin 4 napja
Petz György 5 napja
Szakállas Zsolt 5 napja
Kosztolányi Mária 5 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 1 órája
Ötvös Németh Edit naplója 1 órája
nélküled 4 órája
Bara 5 órája
törmelék 19 órája
EXTITXU-UXTITXE 20 órája
az utolsó alma 23 órája
mix 1 napja
A VERS LEGYEN VELETEK 1 napja
az univerzum szélén 1 napja
fejlakók 1 napja
Bátai Tibor 1 napja
Készül az album 2 napja
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 2 napja
Minimal Planet 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: A Dokk-jelenség
Legutóbbi olvasó: 2020-06-04 10:57 Összes olvasás: 2790

Korábbi hozzászólások:  
Olvasói hozzászólások nélkül
27. Pálóczi Antal: NÉVTELEN KOMMENTELŐNEK2018-06-17 19:04
Válasz a 23. kommentre, ahol ezt írja egy gyáva névtelen.
"Megnéztem a legutóbbi Dokk-estek felvételeit.
A színvonalról csak annyit, hogy az egyik szereplő (nevet nem említek, Pálóczi Antal úgyis magára veszi) művei és előadásmódja a dilettancia, a tehetségtelenség példái.
Pedig ez a szereplő kommentekben oly buzgón ünnepli magát.
Ez lenne a mérce?
Akkor tehát honnan és merre tart a Dokk?"
Idézet vége.
Mit veszek én magamra, Nyúlszívű Richárd? (Még véleményt mondani sem mersz névvel?) A legutolsó Dokk est nagyon is jó volt. Igen, ilyen irányba halad a Dokk. Onnan lehet megtudni, hogy jók-e a felolvasások, hogy meg kell nézni vannak-e katarzisok - és a legutolsó Dokk esten bizony voltak, nem is egyszer!
Ez valami olyasmi, ó Névtelen kommentelő, mármint a katarzis, amit a "profi költők" szájszagú "elvárásverseik" felolvasása közben sem mindig tudnak elérni!

Olvasói hozzászólások nélkül
26. Pálóczi Antal: GYURCSINAK2018-06-17 18:14
Na most, amennyiben egy vendéglátó olyan Dokk estet akar szervezni, ahol nincsenek Dokk művek, akkor az "másmilyen" Dokk est lenne, olyan, ahol a Dokk nem mint költészeti műhely működne, hanem mint egy társasági összejövetel. Ilyen estet talán nem szükséges a jövőben Dokk estnek hirdetni. Én - és akik írni és felolvasni járunk ide - örökké szerzők vagyunk és szeretnénk lenni minden Dokk-összejövetelen, illetve én hangszeres előadó is.
Azt hiszem ez az a fórum a világhálón, megannyi internetes fórum, blog és "elektronikus társaság" mellett, ahol ez a legkevésbé szorul magyarázatra! (Remélem!)
Elvégre ezért vagyok a Dokk-on, s nem egy borbaráti, vagy vízparti baráti társaságban. Én - okvetlenül - fel szeretném olvasni a szintén irodalmi érdeklődésű dokkereknek azokat a műveket, amelyek inspirálóak lehetnek a számukra, illetve ahol én óhajtok inspirálódni azáltal, hogy a közönségcsendeket megfigyelve, még tovább dolgozzak olyan újabb műveken, ilyen a Mühür gözlüm török/magyar dal. Annyiból tudok nyitni a kevésbé irodalmi érdeklődésűek felé, hogy utána nagyon szívesen vállalok közönség megénekeltetést is, csak úgy - a tábortűz kedvéért. Cserébe, a közönségfigyelemért.
Azt hiszem, ez tisztességes ajánlat! (Lévén, hogy a produkcióim néhány percesek, míg a közönség megénekeltetések kb. egy órásak szoktak lenni.)
Még az is lehet, hogy olyan videófelvételeket kéne készíteni, amelyek a közönség hangulattól megemelten, végre a youtube-ra feltehetők!
Tehát a rendezvény egyik eleme legyen csak bátran egy jó Dokk-est, Gyurcsi! Te csak a körülményeket biztosítsd, a többit bízzad ránk!
Üdülni, felüdülni, lazítani és ellazítani, ettől még nagyon kiválóan lehet. Utóbbira személy szerint nekem nincs igényem, elég lazán elvagyok a mindennapokban. Viszont nagyon fontosnak érzem magát a Dokk estet, pódiummal és nézőtérrel a jobb filmezhetőség kedvéért! S utána még felloboghat a tábortűz...; csorranhat a vörösbor, meg a fehér... És már csak a közönségdalokért szól majd a gitár...
A többit Rád bízom!

Olvasói hozzászólások nélkül
25. Busznyák Imre - pig: ennyit2018-06-17 18:13
Tisztelt Dokkolók, Naplóvezető!
Jelen válaszom a bizonyság arra, hogy nem vagyok ellene a párbeszédnek, miközben tényszerűen nem igaz, hogy a tulajdonosok elveszítették a kontrollt a Dokk fölött, ugyanis a portál mindkét nevesített vezetőjét a tulajdonosok bízták meg és bízhatnak meg később mást, ha úgy döntenek. Ketten együttvéve sem rendelkezünk a résztulajdonok többségével. Ennyit cáfolatként.
A portáligazgatóság sem rang vagy cím, hanem jog és felelősség, aminek azóta igyekszem megfelelni, mióta rendszergazdája vagyok a portálnak. Jog, amivel nemrég a tulajdonosok többsége ruházott föl, és felelősség, amit több, mint egy évtizede érzek a Dokkért. Ez elsősorban társadalmi munkát jelent, ám ha bürokratának kell lenni, akkor azt is vállalom, de tény, hogy a portál fenntartási költségeit 2016 óta viselem egymagam. Az impresszumban közzétett számlaszámra máig egyetlen forint nem érkezett be, miközben a Dokk éves fenntartása jelenleg minimum 40 925 Ft, amiben nincsenek még benne a rendezvények és tervezett kiadványok költségei. Az éves díjat kifizettem 2019. júliusáig, tehát a Dokk akkor is működni fog még legalább egy évig, ha ehhez a portál miatt aggódók nem akarnak hozzájárulni. Ennyit a felelősségről.
Kezdettől fogva képviselem azt az elvet, hogy a Dokk ne reklámbevételekből működjön, független maradjon, ezért is próbáltam egyesületet létrehozni a költségek előteremtésére, amely pályázhatott volna vagy a jelenlegihez hasonló (elszámoltathatóan) jogtiszta módon tehetett volna közzé egy számlaszámot, ahova adományként utalhatnak a Dokk fennmaradásáért áldozatot is vállalók. Nem jött létre egyesület, de a költségek makacsul léteznek, amit a tulajdonosok többségi döntése alapján az impresszumban megnevezett egyesület igyekszik biztosítani minden különösebb jogosultság nélkül. Ennyit a kalmárszellemről.
Nem igaz, hogy nyomokban sem fogadom el a tanácsokat, legföljebb azt nem hangzatosan teszem, inkább igyekszem csöndben megfontolni minden közlés és esemény hatását, ami itt-ott történik a portálon. Mindenkivel szóba állok, aki megszólít, válaszul érvelek, de parttalan vitákba nem bocsátkozom. A Dokk jövőjéről kiérlelt koncepcióm van (mellesleg a hivatkozható dokumentumok többségét én öntöttem végső formába), de azt, hogy a Dokk hosszabb távon milyen lesz, mindenképpen a tulajdonosok többsége dönti el, nem én, nem Ön és nem is a legerőszakosabb dokkoló. Ennyit a stratégiáról.

Olvasói hozzászólások nélkül
24. weinberger: maga képére2018-06-17 18:10
Akkoriban, a Hatodik Napon, a Teremtőnek minden oka és joga megvolt arra, hogy az addig már majdnem teljesen berendezett saját Világában a saját képére teremtsen (akkor még szintén halhatatlan) embereket. Az egyszerű halandók körében egyebek mellett a tapasztalat, a rutin, a személyközi kapcsolatok alakítottak ki bizonyos egyezményes viselkedési szabályokat; azt például, hogy a vendégnek nem illik a házigazda rendezvényét, annak beleegyezése nélkül, a saját képére és hasonlatosságára szabni.

Azt mér eldöntöttem, hogy meglátogatom a veresegyházi színhelyet, a csalogató lehetőségeket végigpróbálandó. Az azonban még függőben van, hogy mikor.

Olvasói hozzászólások nélkül
23. youtube: Dokk-e-steak2018-06-17 17:43
Megnéztem a legutóbbi Dokk-estek felvételeit.
A színvonalról csak annyit, hogy az egyik szereplő (nevet nem említek, Pálóczi Antal úgyis magára veszi) művei és előadásmódja a dilettancia, a tehetségtelenség példái.
Pedig ez a szereplő kommentekben oly buzgón ünnepli magát.
Ez lenne a mérce?
Akkor tehát honnan és merre tart a Dokk?

Olvasói hozzászólások nélkül
22. Gyurcsi: Neee!!!Pálóczi Antal: MIT ADSZ ELŐ? EZEN AGYALJ!2018-06-17 17:39
Kedves Tulajdonos!

Engedd meg, hogy kivételesen itt írjak elsősorban Antalnak, de másoknak is!

Én a találkozót - és nem estet - elsősorban olyanra szándékozom alakítani, ahol mindenki azt tehet, amit akar. Ne nyomasszon senkit valami kényszer, se előadni, se szórakoztatni, ne bizonyítson semmit, hogy előad-e vagy sem, de még az sem, hogy meghallgatja-e mások "előadását"!

Akik egész héten kötelezettségek, kényszerek között élnek, engedtessék meg nekik, hogy felszabadultan érezzék magukat!

Antal! Remélem, lesznek, akik a Te előadásodra lesznek kíváncsiak, de ne legyen bűn, ha máshol késhegyre menő vitákban értékelik ki a focit, ismét máshol meg recepteket cserélnek. Sőt, urambocsá', még a politika is szóba kerülhet. Vagy bármi. De nem kötelező részt venni bárhol, mint ahogy nem résztvenni sem. Nem kötelező egyetérteni bárkivel, de tagadni sem.

Antal! Légy olyan kedves, hogy elvárásaidat csak a magad számára fogalmazd meg! Magadon számon is kérheted, de máson nem. Itt mindenki az ÉN vendégem lesz, Te is. Én megpróbálok minden lehetőséget és szabadságot biztosítani, ami módomban áll. Neked is. A birtokon belül egyedül a fizika törvényeire nincs befolyásom.

Nem szeretném itt folytatni, méltatlannak gondolom, hogy más naplóján fecserésszek bárkivel, a Gyurcsi-naplóban állok rendelkezésre. Igaz viszont, hogy ott nem hozom nyilvánosságra az olyan bejegyzést, aminek az írójáról nem tudom, hogy kicsoda. Nem is reagálok rájuk. Azok írjanak a sajátjukon.

Mivel nem tudom, hogy e napló tulajdonosa ezzel kapcsolatban milyen elveket vall, ezt az írást biztos, ami biztos, a találkozós naplóba is kiteszem.

Olvasói hozzászólások nélkül
21. Dokk jelenség: Nem felolvasó estPálóczi Antal: MIT ADSZ ELŐ? EZEN AGYALJ!2018-06-17 17:36
Gyurcsi nem kötötte ki, hogy az általa szervezett találkozón bármit is fel kellene olvasni. A többi csak rizsa.

Olvasói hozzászólások nélkül
20. Pálóczi Antal: MIT ADSZ ELŐ? EZEN AGYALJ!2018-06-17 16:03
A vészmadárkodás sajnos károgásnak hat, pláne egy általános megbékélési időszakban, amikor korábbi vitapartnerek készek arra, hogy a Gyurcsi féle Dokk esten, augusztus végén fellépjenek, sőt, szórakoztassák egymást - miközben mindenféle - TE SZÉT AKAROD VERNI A DOKKOT tartalmú esztelen vádaskodások után, íme, sikerült a Dokk irodalmi színvonalát emelni - lásd az utolsó Dokk estet. (Veled szemben, ó Dokk-jajongó, aki arra sem voltál képes, hogy a közönség előtt képviseld a Dokk-ot, többletterhet - és többlet-felelősséget rakva ezzel a tényleges fellépők vállára.) Ott leszel a Gyurcsi-féle Dokk esten? Mit adsz majd elő? Mivel szolgálod a közösséget? Ezen kéne agyalnod, hogy annyival is jobban érezzük magunkat!
Ez most a Dokk "összeállásának" az új időszaka, a felsoroltak szerint, akár tetszik ez Neked, akár nem!

Olvasói hozzászólások nélkül
19. Dokk jelenség: írjon az írPálóczi Antal: SOPÁNKODÁS HELYETT ÍRJ!2018-06-17 15:47
Ha valakinek véleménye van, s azt elmondja-leírja, az nem károgás. Ez egy alap a művelt írótársadalomban. A tulajdonosi arrogancia nem pótolhatja sem a műveltséget, sem a felelősséget. Mint tulajdonos, neked válaszolnod illett volna a felvetett problémákra, nem pedig lekezelő módon kioktatni. A nyári szünet nem lett meghirdetve a Dokk felületén, tehát jelenleg nincs nyári szünet a Dokkon.
Egyébként igen, épp erről írtam, a Dokk új korszakába lépett. Már csak annyi a kérdés, ennek az új korszaknak lesz-e eredménye. Ha ilyen lesz a hozzáállásotok a felvetett problémákhoz, nem tartom ezt valószínűnek. Te pedig ne civilfecselj tovább itt, hanem tanulj nyelveket.

Olvasói hozzászólások nélkül
18. Pálóczi Antal: SOPÁNKODÁS HELYETT ÍRJ!2018-06-17 14:47
Ismétlem, ez nem csevegő fórum, hanem költészeti portál! Nem a "civil fecsej", hanem a Dokk! Hatalmas versarchívummal és irodalomtörténeti megszólalásokkal. Csend van és nyári nyugalom, miközben vannak, akiket csókolnak a múzsák... S a nyári verstermés egyszer csak megjelenik a meózandók között. S a passzionátus fecsegők - akik "párbeszélgetni" akarnak, ahelyett, hogy írnának - végre kapnak muníciót. Nyári szünet van, igen. Akár tetszik, akár nem. A Dokkért most ne aggódjon egy bekiabáló sem, hiszen a kellő időben meghozzuk a szükséges intézkedéseket. A nyári szünet nem ennek az időszaka. Névtelen bekiabálóként melyik Dokk estre jöttél el? Mikor emelted a Dokk színvonalát - és mivel? Mikor írtál utoljára verset? Szerző vagy? Hát akkor csak rajta! Majd a kellő időben megkapod a választ a írásaidra! Hogy mikor? Majd az "asztalfiók időszak" után! Kell írnod? - tedd fel bátran magadnak ezt a Rilke-féle kérdést, és ha a legcsekélyebb tiltakozást érzed, akkor NE írj! (Olvassad el a levelek egy fiatal költőhöz című Rilke-kisregényt, s abból majd megtudod, miért javasolja ezt Cappusnak, a fiatal kezdőnek a levelezésben.) Tehát VÁRAKOZTATNI - ez nagyon fontos írópedagógia. És aki nem tud várni, és emiatt abbahagyja az írást, annak talán ezt kell tennie! NEM KELL ÍRNI! Csak lehet! Annak, akinél ez - parancsolóan - fontos. A bírálatok nem kizsarolhatóak - majd - félévben belül (ez egy normális várakoztatási periódus minden szerkesztőségben) úgyis sorra kerülnek. Ráadásul szeptembertől jómagam is megint dok.tul meózom. És egyben beszélgetek is a szerzőkkel a Rilke-Júlia Dekameron metódus szerint. (J.K. amerikai írástanár). Akik most - amikor végre megnyugodott a Dokk - valamiféle párbeszédet sürgetnek az éppen nyaraló, utazgató vagy éppen (mint én, nyelvvizsgára készülő - ezt is csak a nyári szünetben tudtam bevállalni) szerkiknél és tulajdonosoknál, az nyugodjon bele abba, hogy szeptemberig várni kell egy újabb meózási/szakmai beszélgetési periódusra, amely azonban okvetlenül elkezdődik majd. Addig, aki tényleg vár valamit a Dokk-tól, az adjon is! Például írjon és tegyen fel újabb verseket! Ha pedig nem ad, akkor hagyja abba a vészmadárkodást. Mert a saját csalódásait (önmagában, hogy ő fontos lenne... nem tudom...) nem érdemes kivetíteni a Dokk egészére, hiszen a Dokk - ahogy én látom -, éppen újabb korszakába lépett. Ha ezt nem hiszed, ó Károgó, akkor hallgassad meg a legutolsó Dokk-est anyagát - simán beleférne az összes ott elhangzott mű a várva-várt Dokk antológiába. Te mit adnál be sopánkodás helyett és az
vajon megüti-e a mércét, ez kéne, hogy foglalkoztasson! (Nagyon remélem, hogy igen!)


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-02-26 09:25 lista
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-06-06 14:28   új fórumbejegyzés: Misinszki Hanna
2020-06-06 14:23   új fórumbejegyzés: Szilágyi Erzsébet
2020-06-06 14:23   Napló: Ötvös Németh Edit naplója
2020-06-06 13:43   Napló: Hetedíziglen
2020-06-06 12:53   új fórumbejegyzés: Tóth János Janus
2020-06-06 12:17   új fórumbejegyzés: Tóth János Janus
2020-06-06 12:11   új fórumbejegyzés: Misinszki Hanna
2020-06-06 11:26   új fórumbejegyzés: Radics Zina
2020-06-06 11:19   Napló: nélküled
2020-06-06 10:17   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos