a kárpátok jeges ormain suhan az éj
brilliáns tollait hullajtja tűnt öblök árkádja
véres homokban tovatűnt életünk
elménk kútjában elrejtve lényegünk
s halálod érzete csontjaid átjárja
égövek spirálján szétbomló kvarc idő
romjain burjánzó pezsgő álom forrás
életvonal metszés a végtelenben
mártózunk újra pogány kegyelemben
s ahold szíve ránk törő néger-törzsi rontás