XIV. Fenn volt a nap még
Még fent volt a nap,
A kövek tartották egymást,
Égett a tűz a konyhán,
És mindenki otthon volt,
Amikor Krisztus Urunk
fogait kirúgták.
A boltok még nyitva voltak,
A bankokban liftbe szálltak,
A késő esti hírösszefoglaló
Híreit még sehol sem tudták,
Amikor Krisztus Urunk
szemeit kiszúrták.
Az egyetemek, az Akadémiák
A rossz eredetéről értekeztek,
Az Isten létéről szóló érveket vitatták,
Az eredményt kielégítőnek mondták,
Amikor Krisztus Urunk
nyelvét kiszakították.
A feltámadást is hitték
Bizonyos megszorításokkal,
A tőzsdehíreket figyelték
S a másnapi időjárás-jelentést,
Amikor Krisztus Urunk
fejét széjjelverték.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Halotti pompa (Pozsony, 2004)
Kiadó: Kalligram