Sziklás-folyó, Dél-Ausztrália
Túl papagáj-őrjöngésen,
Innen pingvin-invázión
Szűkmagas ösvény vonul az
Eukaliptusz-erdőben.
Sekély, vörös földön hever
Erős gyökerek vízszintje,
Mégis husáng-közeiből
Rejtezik elő a folyó.
A part alján fűmag inog;
Kövek fekszenek szorosan
És a zúgók alatt szurdok
Vetődik az óceánig.
Forog a két víz morajlón,
Balra barlang nézi fentről
És bent, ketten, egybeforrva –
És én boldog vagyok, igen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Összes (, 2002)
Kiadó: Új Palatinus Könyvesház