Rendületlen bundák.
Piskóta tél.
A szekrényben megboldogultakról
rád maradt bundák zsebeiben,
száraz levendulavirágok után kutatsz.
Behúzott szájú öregasszonyos
tüllzacskókban itt-ott illatozik
minden amit
az elmúlt nyáron szedtél.
S, hogy előbb molyosodsz te meg,
s miként,
s, hogy úgysem hordod őket
ezek egymással látszólag nem függnek össze.
Csak a bundák lógnak rendületlenül
emlékfogasokról lecibált
magad korabeli hölgyek testén,
színházi ruhatárakban vagy temetésen.
Bundáik túlélnek téged is, ahogy a teljes
napfogyatkozást, vagy az ezredfordulót
és akkor jön el a te időd amikor majd
rendelkezel felettük.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.