Talpnyaló induló
Lecserélték a régi talpat,
Holnaptól új talpat nyalunk,
Új bőrt simítnak majd az ajkak,
Új talp alá hajtjuk nyakunk.
Utáltuk azt a régi talpat,
Dicsértük mégis jó izét,
Irigyeltük ki többet nyalhat,
S bütykét csodáltuk: Ó be szép!
De holnaptól köpünk reája,
Nagyot nyelünk, és mást nyalunk,
Hisz új talp lépett a nyomába,
Hát az előtt hajbókolunk.
Bíz ez a talp még undorítóbb,
De mit tegyünk, ez jut nekünk,
Mi gerinctelen csúszók, mászók,
Mi csak nyalunk, aztán nyelünk.
Lecserélték a régi talpat?
Újnak dicsérjük friss ízét.
Kiszolgálunk minden hatalmat.
Megszoktuk. Most már semmiség.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.