Pyrosaurusok éjszakája
Idén utoljára lement a nap . Járdákon
.villannak a torkolattüzek.
Petárdarobbantó tarajosok igyekeznek
egy hordozható rakéta kilövő állomásra.
Visszaszámlálnak mindenütt. Kénköves bűz
terjeng az égre ( ember ezt nem vallja ki.)
Ez a Pyrosaurusok éjszakája.
A harangzúgás mindent betetőz.
Most ormótlan Virágot lőnek fel az égre
ott riszál az el a hold előtt,
szirmot nyit egyből s fénylő bibékről
földre hull a pernye( szájam tátom )
Most zöld bogárrajt zúgatnak a fák közé
S míg itt piros szárnyú halak cikkanva
égi fekete tóban szerte riannak ,
átellenben fatörzsre szegezve
bamba tűzkígyó forog. Forog elunva magát, tüzét,
mint kinek hasából sosem fogy el a muníció –
bő tűzesőt köpdös a földre.
Izzó szotyola héjakat.
Fogy a tár ,potyog a patron egyre csak az
üres töltényhüvelyek.
A Pyrosaurusok újratöltenek.
Nekem is lőttek. Nincs hova bújnom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.