Hódolat
dongók napoznak a kerítésosz-
lopon és tulipánok szirmait be-
cézgeti a szél mint ősi alkimista
a tavasz megannyi rügyből ki-
szabadítja az aranyzöld gyönyört
a birsalmafáról gyümölcsmúmiák
hullnak és a szomszédban már
csengenek a burkolók ipari hang-
szerei adrienn teste kibomlik a
kabátból szép mint a forradalom
jácintvirágok bólogatnak neonkék
reménységgel elmúlt a tél és nek-
tek vadfiúk hódolat a legendáért
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Új Forrás, 2003/8.