Téli varázs
Téli varázs
Megejtett lány, kit elhagyott babája,
s most szégyenrózsák nyílnak homlokára,
irul-pirúl a téli alkonyat…
karjába fut egy eltévedt vonat.
A tó jegén – akárha lopva lépne –
párába fúl a fagynak tompa lépte,
s bátortalan szánkázni szólogat
kályhák körül kucorgó álmokat.
Mintha a csillagok az éjszakának
világtalan szemébe hullanának;
sürgönyt cicergő vézna ágakat
dajkál a köd a gránit ég alatt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Horgas idõ (Budapest, 2002)
Kiadó: Littera Nova Kiadó