kavicsok
Leszáll az éj, s a drágakő kavics lesz.
A napvilág erénye is kihűl.
S a bűn sem árt, ha más se látja mit tesz.
Leszáll az éj, s a drágakő kavics lesz,
vihar dühébe vész a sok hamis nesz.
Ha nincs mi tartsa fenn, a nap kidül,
leszáll az éj, s a drágakő kavics lesz,
a napvilág erénye is kihűl.
Ha napvilág vetülne vak szemünkre,
csak jajgatásunk hullna, pernyeként
ragadna tiszta, gyönyörű egünkre,
ha napvilág vetülne vak szemünkre,
mint csúfot is taszítja tiszta tükre,
s a süket sírna hamis énekén,
ha napvilág vetülne vak szemünkre,
csak jajgatásunk hullna, pernyeként.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.