Kávéházi választások
Napsütéses délutánon
Kávéházban csövelek
Rétesevős olvasáshoz
Török kávét rendelek.
Kedves pincér, édes-bájos
Szép szemével méreget,
Elém rak egy löttyedt mákost,
s apró csészét, színeset.
"Ilyen koffeint rég nem ittam"
-hörpintem fel nagy mohón.
Jó kedvem rögvest elillan,
s felcsattanok megrovón:
"Teringettét! Pincér, ide!
Felkavarta, ostoba!
Honnan-merről szalajtották?
Elmehet a pokolra!
Rögvest hozzon másik italt!
Szép kis világ mondhatom!
A jó Szolgáló rég kihalt,
Tehetsége szánalom!"
"Testvér! Ön kért Tőlem mokkát,
Többen voltunk szabadon.
Fizesse a számla-kottát!
Késő bánat, sajnálom!
Hordja magát Kávézómból!
Meleg szívvel ajánlom!"
(öklöt ráz és közben pózol)
"s akkor nem lesz ártalom!"
"A frász akart Öntől kávét!"
-Duzzogva még szörcsögöm,
Fizetek, s a szöszös sárlét
Szép szemébe köpködöm.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.