Most még hazaszökhetsz
"Miért ne állna meg biztosnak
tűnő útján (magától el), akinek
minden ingatlanja egy szerelem
határvidékén fekszik,
ha hajtűkanyarhoz ér,
vagy az ünnepi ebédhez
előkészített asztalt ha felborítják,
s az ugyanúgy ér földet, ahogy
röptét kezdte, miért ne néznék
a meghívottak, csendben percekig?"
Most még - ezt a szünetet kihasználva
- hazaszökhetsz az Aránytalanul Nagy
Szavaktól (ami végül is én vagyok),
hogy ereidben, mint a
szennyvízcsatornákban, ne
nőjenek fel kidobott állatok,
és tovább tudd dicsérni - hiába
ugyanúgy fényes kupak mind
- valaki egészen más kincseit,
mert nyugodtan kell köröznie,
egy bizsutól nehéz bárkának,
a bal kamrától a jobb pitvarig.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: csütörtök du., 2002/3-4