Szeretnék én is ember lenni,
nemcsak mélabús jelenség:
Achátos színben
múló nevetség.
Égen szikrázó
üstököscsóva,
"piszkos hógolyó"
szilikátporja.
Szeretnék végre én is lenni.
Szeretnék végre ember lenni,
nemcsak mélabús jelenség,
borostyán-szívben
zárvány-melegség.