Magyarhal vagyok!
jelentem alásan!
sűrű koszban úszok
tekergő hínárban!
otthonom gettó
szépséges,
Zöldes.
Zöldes?
szépséges!
itt laknom jó!
mi van itt, nézzük!
üveg, víz és homok.
üveg? és hínár sok.
igen hínár. hínár?
jé, az akvarista
a szűrőt nem tisztítja.
fűrészporral kínál.
jé, itt is egy hal.
Társam, jerj utánam!
forduljunk balra együtt!
Ha emlékezetem nem csal,
erre még nem jártam...
Társaim! gyorsan! utánam!