Vándor test
A szív kitörne, ha lehetne,
A test vele menne a végtelenbe,
De a most nem engedi,
Mert a jelent valamiért szereti.
Az agy, tudja ezt a folyamatot,
Éppen ezért, így programozott,
S adott erőt testnek,
Hogy nekivágjon, de nem a végtelennek.
Ezer terhet hordoz a test,
Új felé vágyódni sose rest.
Tanul, hogy elérje vágyait,
Meglássa, felfedezze álmait.
Az álma a valóság,
Mi nem más, mint az igazság,
De őt ez nem riasztja,
Sőt! Hajtja, keresi kutatja!
S egyszer ott áll előtte,
S szíve, teste remeg bele,
De nem érti miért hat így reá,
Hogy vérét bizsergető érzés járja át.
Az agy, gyorsan visszapörget,
De már bezárt világot, falakat dönget,
S ekkor ébred rá igazán,
A világot felfedezni véli már.
Mezőberény–Békéscsaba, 2004-03-15-16
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.