Csengődi Péter
Erdész élete erdejének szélén
Levetkőztet a bősz ősz,
Te nyírből és
Nyárból álló fák kertje,
Ahogy ködruhádból,
S koronádból
Kivedlesz.
Az avar hamar
A lábam előtt hever,
S a talpam alatt
Törmelékké lesz.
Ezer termésem,
Miket neveltem,
Ameddig Neked szentelt,
S eltelt
Életem ért,
Most egy percet nem szánsz rám,
Galád világ, szolgád
Semmi többet se kért.
Lám,
Kérgesen rakódott rám
A múlt,
S fújt visszavonulást,
Szólítva elfásult testemet.
Kezem teszem bőrödre,
Kérve, hogy fogadd örökbe,
Föld anya,
E visszatért gyermeket.
2006. október
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|