Macska Mátyás
Lord Gabe
Ha Demszkben jár az úr,
majd nézzen arra szét,
mert ott uralkodik
a nagyhatalmú Gabe.
Kit népe ajka zeng,
ha kőbuckára lép,
vagy villamosra vár,
vagy kátyún ugrat épp:
romok királya –Gabe,
mit Demszk köszön neked:
a demszki oly szabad,
ma mindent megtehet!
És mint csukló könnyek-
a hulló vakolat
a járdaszélre sír
kupacba halmokat,
s a villamos se cseng,
csak úgy éjfél körül,
majd lesse meg az úr,
és sírja el velünk:
romok királya –Gabe,
mit Demszk köszön neked:
a demszki oly szabad,
ma mindent megtehet!
Még tartja jó szele:
a liberális sokk,
de verik ajtaján:
kidöntünk átkozott!
A bús iszapfolyó
is sírva folydogál
míg romvárost szel át:
a szar sarat dobál?
Romok királya –Gabe,
mit Demszk köszön neked:
a demszki oly szabad,
ma mindent megtehet!
Hát Demszk már sohasem
remélhet új utat?
A demszki ily hiú?
És mind csak bólogat?
Lord Gabe-nek háta már
oly görbe mint az ív,
mit súlyos vétke húz:
s a púpjára kacsint:
romok királya –Gabe,
mit Demszk köszön neked:
a demszki oly szabad,
ma mindent megtehet!
De tudja jól a rég
még nagyhatalmú Gabe:
megrajzolt arca már
egy fabatkát sem ér.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|