Az igazi szépség
Mi van itt? Fény és csillogás!
De mind csak csalárd ámítás!
Érzéki csalódást lop ez:
Paris Hilton és Jennifer Lopez…
Eluralkodott a hamis szerelem,
Érzelem nélkül; ilyen nem kell nekem!
Dús keblek és formás idomok…
Csak a szemnek szóltok.
Hol marad ugyanekkor a lélek?
Már bocsánat, hogy ilyesmit kérdek.
Élt pár száz éve Júdeában egy asszony
Nem volt azon más a rongyon
Kívül semmi, nem ismerte a Dolce Gabanát,
De még csak a selymeket sem, nem ám!
Mégis nagyobbat – szebbet cselekedett, mint a
Mai Istennők, hamis bálványok. Fiataloknak minta
Ő legyen, ne Paris Hilton:
Kezed a túlzásra emeld tiltón!
Találj értéket a pénzen és a szexen kívül,
Mert elsodor az élet rendületlenül…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.