Gyerekkorom a taxiból
Kőpadlás volt, mélyzöld leander,
falétrán gyors fogócska:
ma is futok,
játszom is ott,
a siserehad rettegett hunyója.
A taxiból most így emlékezem
az öregházi szalmabábuk
egyszeri, száraz
alakján túl a Borostyán-út
(csak én nevezem így)
szeles padlásaira.
? Piszkos az inged! Elesel! ?
ezt mondta mindig a nagyapa.
Még imádtam futni. Ma inkább félek.
Már taxi visz, hol lázas-füstösen
az a Borostyán-út egy eleven,
új augusztus parazsába léptet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Árgus, 2005