Kint vagy bent vagy
„Thraldom at large hath made this prison free.”
„Kint rabság mindenütt, ez teszi börtönöm szabaddá.”
(Henry Howard Surrey grófja, 1533)
Rab él a börtönben, börtön él a rabban
És egy madártalan szürke égdarabban,
Vagy nem is az égben, hanem ahogy éppen
Tányér levesében fénylő tükörképpen
Tovább vetíti a börtöncella-mértan
És rádöbben látván végre, hogy miért van
Berácsozva sűrűn fönn a levegőég:
A semmi is fogoly, voltaképpen ő még,
Akárhogy is vesszük, relatíve szabad,
Hisz legalább tudja magáról, ő a rab.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.