Macska Mátyás
csendes kislány
Egyszer egy éjen
fák sűrűjében
meztelen ágyán
lányka feküdt,
sebhely a testén,
átfúrt a lelkén,
szétszakajtották
mint a bibét,
fogták a lepkét,
tépték a testét,
tépték a szörnyek,
ó kicsi lány,
hallgatag erdő,
jajszava csengő,
jajszava csendül,
angyali báj,
tollak a sárban,
angyalkabátban,
éj terített rá
holt takarót,
sírkő a párna,
deszka alája,
égben a kislány,
teste rohad,
sírta a lányát,
szép kicsi lányát,
sírta az anyja,
apja ne bőgj!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|