varjúdal
Jaj, na de édes! Persze szeretlek!
Huh, mi a kérdés? Hogy mi a baj?
Bocs, csak okádok, hallom a hangod,
messze a válasz, lent valahol…
Jégzuhatagban mossam a számat?
Hogy meleg is van? Messze a csap!
Kócos bozontom mocskos a sártól?
Sajnos a fodrász is bepiált…
Láttam a varjút fent kiabálni,
szidta a lelkem, szarba kívánt,
Láttam az égen a hangját a szádon,
alatta én, ajkadon én…
Reggel a parkban láttam a varjat,
holt csöves álmán ült egyedül,
szatyrokon élt az száz hete is tán,
tegnap a járdán ült, hegedült,
vonta a terhét, éneke jajdult,
ócska kalapján rés kajabált,
nézte az arcom, messze kerültem,
gyilkosa közben messze futott!
Láttam a varjút fent kiabálni,
szidta a lelkem, szarba kívánt,
Láttam az égen a hangját a szádon,
alatta én, ajkadon én…
Délben a szomszéd nénike fázott,
hívtuk a mentőt, késve kijött,
nénike ágyán csak lepedő volt,
és puha test, vértelenül,
én se szerettem, vén banya volt már,
szidta anyámat, fosta a szót,
dobta a gyermek, vitte a pénzt is,
tudta a ház, ám nem segített…
Láttam a varjút fent kiabálni,
szidta a lelkem, szarba kívánt,
Láttam az égen a hangját a szádon,
alatta én, ajkadon én…
Ötkor a Kálmán ablaka reccsent,
szórta a pénzét, mind odalett,
szép feleségét vitte a főnök
és fizetést, még azt sem emelt!
Húzta az állam, nyomta a testét,
fájt a kiújult májdaganat,
még ide is járt sírni a gondját,
zártam az ajtót, nem kopogott.
Láttam a varjút fent kiabálni,
szidta a lelkem, szarba kívánt,
Láttam az égen a hangját a szádon,
alatta én, ajkadon én…
Tépi az ember, tépi a társát,
marja az ösztön, nem vitatom,
szokja a törvényt, játssza a kész tényt,
vonja a vállát, talpa kemény,
mélye a szent tűz, teste a kész mű,
tette a vétség, arca hazug,
ember a testem, unja a lelkem,
várja a választ, csöndben az ég…
Láttam a varjút fent kiabálni,
szidta a lelkem, szarba kívánt,
Láttam az égen a hangját a szádon,
alatta én, ajkadon én…
Jaj, ne te édes! Szívem a csókod!
Huh, na de tényleg? Hogy mi a baj?
Bocs, ha okádok, marja a torkom,
messze a válasz, lent valahol…
Jégzuhatagban mossam a számat?
Hogy meleg is van? Messze a csap!
Kócos bozontom mocskos a sártól?
Sajnos a tűzben minden elég…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.