ezüstvilágok járta bronzbabogarak
Emlékszem egyszer, amikor
egy tojást elővettem
-persze tojást akartam főzni-
repedt volt a héja, de
nem volt semmi baja a tojásnak,
sokat gondolkoztam rajta, miért van úgy,
olyan fura módon, hogy mikor
kinézek az ablakon, sötét van
kint, csak a lámpák világítanak,
meg a hold-
persze a hold is csak akkor,
ha nem takarja el a felhő
meg a zivatar
meg repülő,
persze-persze
akkor is világit,
csak nem látom,
vagy legalábbis úgy hiszem
A tűzoltóautók ott szirénáznak minden utcasarkon
legalábbis, ha arra gurulnak
Ablakon kiábrándozó fények amint világitanak
izé mindenfele dolgok
a fazék rotyog
és madarak csicseregnek, ha igen
ha nem, akkor nem
és különben is
didergés
és miegyéb
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.