Padom, ha fázik
Szegény ördög nem ismerőse, mondja?
Ha koldusember étlen elterülve
remél könyört, ezért megölne nyomba’?
Vagy orvul engem éppen elkerülne?
Szegényt anyátlan űzi búja, mióta
hazátlan érte átka és kegyelmed
ezért halálba küldi? Jussa bitófa?
Talán, ha térden állva kér kegyelmet?
Egy érme tán előkerülne onnan.
A járda kedves otthonom, ha hányok.
Elittam életem. Na és ha fázok?
Egy éve már halál kerülget, tudja.
Akárcsak nappal borzongón a lányok.
Itt hagyna pénztelen? Szarért pofázok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.