Maya
ez kérem szépen itt a noé bárkája
vegyük példának okáért ezt a papagájt
két hete szökött meg a kínai étteremből
vagy tessék megnézni kérem
ezt az elpilledt postagalambot
külföldre tart éppen valamelyik ararátra
hegyi lakunkat szemelte ki pihenőnek
havonta egyszer megjelenik
nem szoktatta ide senki
maguk sem örökre jöttek de ha egyszer
beleszeretnek a hegyi magányba
már mindig csak a turistaház csöndjére vágynak
van két kutyánk is vadmacska kígyók
néznek ugye pedig köztudott ahol viperák siklók
tekergőznek a kenyértartókban
ott nem szeplős az egérszartól minden
(stb)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom,