ÚJ IDÕK
Európa ősz szakállú hegyeire mondom,
Melyek messze az ég felé nyúlnak,
És tanúi e gyorsan változó kornak.
Ez egy lelkeket őrlő sötét malom!
Lenyűgöz téged is e hatalmas haladás?
Illeszd hozzá te is, ami tiéd, s erőd,
Együtt lesz csodás, s támaszt új időt.
Melyet nem jellemez majd a fáradás!
Nehogy elfeledd a lelked bőven táplálni!
Nagy értéke ez minden emberi lénynek,
Testben a helye, akár bányában a kincsnek.
Ez segít mindenkor, s mindenhol helytállni!
Emberekre nézni, szánalmas bolondság!
Minden embernek megvan gyarló hibája,
Csalódni fogsz nagyon, s erőd lesz hiába.
Nézz Istenedre, mert tőle van a boldogság!
Adatik még egész némely embereknek!
Az erkölcs mi anno darabokra robbant,
Kimutatható még emberi létnyomokban.
Kik harcolnak érte, éle ez fegyvereiknek!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.