Õszi érték
Sokan nagy szürkeséget képzeltek,
De nem osztom e képzetben veletek.
Színes és szép a világ, s a táj,
Csak én vagyok szürke, és ez fáj.
Nagy levelek sárgulnak a fákon,
De még madarak dalolnak az ágon.
Sárgának, barnának millió színében,
Tündököl az erdő Isten tökéletességében.
Láthatjuk a napsütés rövid világát,
Ám tudhatjuk a természet álmát.
Kialussza végre jól önmagát,
Frissen kel majd és nem lesz előtte gát.
Hajnalban a zúzmara nagyon szép,
Ekkor is csodálatos e kép.
Rátelepszik minden fűszálra,
Átölel minden növényt palástja.
Ropog az avar, zörren az ág,
Hallhatjuk a vadak zaját.
Sürög forog az állatok sokasága,
Télire elkészül mindnek éléskamrája.
Lásd meg benne csodás szépségét,
Ne becsüld le hatalmas értékét.
Számolj vele, s érezheted békéjét,
Hogy éljen benned, egy kis részvét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.